Methode Engels voor de basisschool

Holmwood’s English Premium is een methode voor basisscholen die het leren van Engels serieus nemen. Aan de hand van een leuk in interessant verhaal krijgen de leerlingen een goede indruk van het leven in Amerika en Engeland. Interessante plaatsen zoals de Grand Canyon en de Route 66 komen ineens heel dichtbij en prikkelen de nieuwsgierigheid van de leerling.

Door een mix van klassikaal lesgeven en zelfstandig online werken is er veel variatie in de methode, kunt u eenvoudig differentiëren en heeft u inzicht in de vorderingen van elke leerling.

Kenmerken en voordelen:

 • Doorgaande leerlijn PO-VO (flexibel start- en eindniveau)
 • Aansprekende verhaallijn
 • Authentiek Engels (US & UK)
 • Adaptief en gemaakt voor optimale differentiatie
 • Activiteiten voor in de les (digibordoefeningen en activity sheets)
 • Inzicht in voortgang leerlingen
 • Aantoonbaar hoog eindresultaat

Goede aansluiting op onderbouwmethode

Bij de ontwikkeling van de methode is zowel rekening gehouden met scholen die al Engels geven vanaf groep 1 als met scholen die in groep 5 of 6 starten. English Premium sluit perfect aan op gangbare methodes in de onderbouw van de basisschool.

Uw leerlingen optimaal voorbereiden voor het VO

Er is vaak een groot niveauverschil tussen Engels in groep 8 en de brugklas. Holmwood’s English Premium is ontwikkeld om dit probleem op te lossen. U kunt uw leerlingen op een verschillend eindniveau afleveren, wat de aansluiting op vmbo, havo en vwo perfect maakt.

Moeten alle leerlingen een eigen laptop of tablet hebben?

Nee, zeker niet. Tijdens de lessen staat actief bezig zijn met Engels centraal; vooral spreken en luisteren dus. Hiervoor is geen laptop of tablet nodig. Wanneer u wilt differentiëren is het handig dat een deel van de klas zelfstandig met behulp van een computer kan werken.

Kennismaken met onze methode Engels

Kennismaken met English Premium kan op verschillende manieren:

 1. Nodig ons uit voor een demo op uw werkgroepvergadering.
 2. Start een proeflicentie en ontdek de leeromgeving.
 3. Doe een proef van 2 maanden met de leerlingen, dan ervaren u en uw leerlingen het effect van Engels leren met Holmwood’s.
 4. Praat eens met leerkrachten die Holmwood’s al gebruiken. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.
 5. Advies nodig? Bel of mail ons!

Online leren en persoonlijke service

Met Holmwood’s werken betekent online leren, leuke activiteiten voor in de les, persoonlijke aandacht en goede ondersteuning bij implementatie en het gebruik.
Als leerkracht en leerling kunt u op ons rekenen!

Gratis proeflicentie

Probeer English Premium gratis!

Gebruikers over Holmwood’s

“Wat ben ik blij dat we deze methode aangeschaft hebben.
Collega’s zijn enthousiast en wat kun je veel met deze methode.”

C. Struijk, coördinator Engels – SmdB Nieuwerkerk

“Voor het eerst de Citotoets afgenomen in groep 8, na 2 jaar met English Premium gewerkt te hebben. De resultaten waren verbluffend goed.”

G. Janssen, leerkracht basisschool, Oostdijk

“Het is fijn om te merken dat er door de oefeningen al een woordenschat wordt opgebouwd, waar je in de lessen dan op verder kunt gaan.”

C. van Setten, leerkracht basisschool,
‘s-Gravenpolder

“Onze school gebruikt nu een jaar het programma English Premium. Wat we zien is dat het niveau van Engels omhoog schiet. Kinderen geven nu vanaf groep 7 al presentaties en spreekbeurten in het Engels; iets wat wij met onze vorige methode niet wisten te bereiken.”

R. Terlouw, leerkracht CBS de Ark, Bergambacht