Holmwood’s English Premium is gebaseerd op het principe van ‘flipping the classroom’. Leerlingen krijgen input door online oefeningen. Daarna kan de opgedane kennis in de les worden toegepast. Dat vraagt om een nieuwe stijl van lesgeven. Om u daarbij te helpen hebben we lesmaterialen ontwikkeld die perfect aansluiten bij de online oefeningen.

Engels leer je door te doen. Actief bezig zijn met de taal is veel effectiever dan invullesjes maken in een werkboek. Als u onze lesmaterialen gebruikt, blijven de leerlingen niet altijd op hun stoel zitten. Ze gaan met elkaar in gesprek, zoeken informatie op en testen hun kennis. Zo leren uw leerlingen Engels terwijl ze voor hun gevoel niet eens aan het leren zijn!

Interactieve lesvormen motiveren leerlingen

Een van de units op het niveau Breakthrough (A1) draait om het thema ‘Computer & Video Games’. Een terrein waarop de meeste leerlingen goed thuis zijn en waarover ze flink wat kunnen vertellen. Dat gaan ze doen door middel van een ‘bordspel’. Dit spel, dat zowel klassikaal met behulp van het smartboard kan worden gespeeld of in groepjes met een geprint spelbord, daagt leerlingen uit om met elkaar in discussie te gaan over hun favoriete computerspellen, of ze liever een laptop of een tablet gebruiken en hoe een computer er over tien jaar uit zal zien. U als docent kunt de discussie stimuleren en tegelijk een beeld vormen van de spreekvaardigheid van uw leerlingen.

Bij een ander type activiteit, in aansluiting op een les over beroepen, krijgen de leerlingen ieder een sticker met een beroep op hun voorhoofd. Zelf weten ze niet welk beroep er op hun sticker staat. In duo’s stellen de leerlingen elkaar ja/nee-vragen om erachter te komen wat hun beroep is – in het Engels natuurlijk!

Actieve rol voor de docent

Zo’n invulling van de les vraagt een actieve rol van u als docent. U bent zeer direct betrokken bij de leerlingen en hun vorderingen. Aan de andere kant hoeft u zich geen zorgen te maken over de invulling van uw lessen. Dat hebben wij al gedaan. Natuurlijk kunt ook een eigen invulling bedenken of andere materialen gebruiken die bij het thema passen.

Wilt u ervaren hoe English Premium in de praktijk werkt? Vraag een gratis proeflicentie aan!