Het komt vaak voor dat studenten en leerlingen niet op school aanwezig, omdat zij in thuisquarantaine moeten. Middelbare scholen passen hun roosters aan, waardoor de leerlingen meer thuiswerken. En op basisscholen worden soms hele klassen naar huis gestuurd, doordat de juf of meester in quarantaine moet. Om toch continuïteit van goed Engels te waarborgen, hebben wij twee nieuwe functies ontwikkeld voor in de online leeromgeving: live meekijken en de berichtenfunctie. Uiteraard zijn beide ontwikkelingen tijdens de reguliere lessen ook erg praktisch.

 

Live meekijken

Overzichtelijk zien waar de leerlingen en studenten mee bezig zijn, zonder daadwerkelijk op hun eigen scherm te kijken? Dat kan met Live meekijken. Per klas kunt u meekijken met de oefeningen die de leerling of student aan het maken is. Zo kan het u bijvoorbeeld opvallen dat een leerling heel lang over één oefening doet of dat hij meerdere oefeningen start maar geen voortgang boekt. Daarnaast zal de leerling of de student niet meer live zijn als hij te lang niets heeft gedaan. Leerlingen en studenten die veel voortgang boeken en de oefeningen goed afronden vallen op deze manier ook op. Kortom, u kunt uw leerlingen direct blijven volgen tijdens de les maar ook als ze thuis werken.

 

Berichtenfunctie

Wanneer u iets opvalt tijdens het live meekijken en u niet naar de leerling of de student toe kunt lopen, dan kunt u de berichtenfunctie gebruiken. Deze functie werkt eigenlijk hetzelfde als het sturen van een WhatsApp. Zodra u een bericht heeft verstuurd, verschijnt er bij de leerling een melding op het scherm. Omgekeerd verschijnt bij u in de sidebar het aantal nieuwe berichten bij ‘Berichten’.  Het live meekijken hoeft niet de enige aanleiding te zijn tot het versturen van een bericht. Het instellen, wijzigen of omgaan met de slimme doelen, de scores op bepaalde vaardigheden of alerts zijn allemaal voorbeelden waarvoor de berichtenfunctie gebruikt kan worden.

Wilt u meer uitleg over de functies? Raadpleeg dan ons helpcentrum of neem contact op met support@holmwoods.eu.