Om het leren van Engels met Holmwood’s English Premium en Essentials aantrekkelijker te maken hebben een nieuwe functie ontwikkeld: punten en medailles. Leerlingen kunnen het opnemen tegen hun klasgenoten en proberen de hoogste score of de meeste medailles van de klas binnen te halen.

Het stimuleren van inzet en resultaat

Als docent kunt u met behulp van deze functie een klassikale wedstrijd organiseren met prijzen voor de leerlingen met de hoogste scores. Zo stimuleert u uw leerlingen om actief en serieus met Engels bezig te zijn. Het nieuwe beloningssysteem is nog maar net online, maar leerlingen zijn er al erg enthousiast over!

Wanneer krijg je punten en medailles?

Steeds als een leerling een oefening maakt, krijgt hij een aantal punten. Hoe hoger het cijfer hoe meer punten, met een maximum van 110 punten als alle vragen juist beantwoord zijn.

Medailles worden toegekend op basis van verschillende criteria. Voor de ‘Learners award’ moet de leerling 10 oefeningen afronden met een score van 60 of hoger. Hiermee stimuleer je vooral inzet en ijver. Om hoge resultaten extra belonen kan een leerling een ‘Gold medal’ verdienen. Daarvoor moeten 25 opeenvolgende oefeningen afgerond worden met een score van 80 of hoger. Dat is voor elke leerling een enorme uitdaging!

Voor uitblinkers in lees- en luistervaardigheid en woordenschat (voor Premium-gebruikers) zijn er de ‘Pro’-medailles. Leerlingen die 10 opeenvolgende lees-, luister- of woordenschatoefeningen afronden met een score van 80 of hoger, krijgen zo’n medaille. Een prestatie om trots op te zijn!

Benieuwd welke leerlingen de meeste medailles verzameld hebben? Ga naar de resultatenpagina van een klas en kies “Beloningen” in het menu “Resultaten”.

Nog geen abonnement op Holmwood’s? Maak en gratis proefaccount aan en ga vandaag nog met uw leerlingen aan de slag!