De Scholengemeenschap Maarsbergen heeft een heuse primeur. Momenteel draait op deze school een pilot met Holmwood’s English Premium. Hoe ervaren VO-leerlingen en -docenten de methode?

maarsbergenJan Paul Witten, docent Engels op de Scholengemeenschap Maarsbergen, verwelkomt een tweede klas VMBO-BB. Zo’n twintig leerlingen schuiven aan de tafels in het computerlokaal. De leerlingen krijgen een iPad in handen. Wie er geen heeft weten te bemachtigen, neemt – met tegenzin, een tablet is tenslotte veel leuker – plaats achter een PC.

Witten legt uit: “Dit zijn doe-leerlingen. Als die invullesjes in een werkboek moeten maken, komt er weinig van terecht. Maar met English Premium zijn ze actief en met plezier bezig.” Een paar leerlingen vullen aan: “Met Holmwood’s leer ik veel meer dan met een boek!”

Op je eigen niveau zelfstandig aan de slag

In Maarsbergen wordt Holmwood’s English Premium vooral klassikaal gebruikt. Dat blijkt perfect aan te sluiten bij de leerlingen, aldus Witten. Onder toezicht gaan de leerlingen een lesuur lang zelfstandig aan de slag – ieder op zijn eigen niveau. Wie vragen heeft, kan bij de docent terecht.

Veel competitie

Uit een hoek van het lokaal klinkt een enthousiaste uitroep: “Honderd procent!”. “Dat wil ik ook”, reageert een medeleerling en stort zich op de volgende oefening. De leerlingen zijn erg competitief, zegt Witten. Hoge scores werken aanstekelijk. En door de punten en medailles wordt ijver nog eens extra beloond en inzichtelijk gemaakt. Zo wordt Engels leren leuk, ook voor doe-leerlingen.

English Premium op uw school?

Wilt u dat ook uw leerlingen op een leuke manier goed Engels leren? Met English Premium kan dat. De leerlingen kunnen zelfstandig online oefenen, thuis of op school. In de les kunt u kiezen wat het beste aansluit bij de leerlingen: begeleid online aan de slag of actief bezig zijn met Engels met behulp van onze smartboardmaterialen en activity sheets.

English Premium uitproberen op uw school? Start een gratis proefabonnement en laat uw leerlingen kennismaken met online Engels leren!