Recensie in Computers op School

Zelf vinden we dat we met English Premium een prachtige methode hebben ontwikkeld, maar het is natuurlijk ook goed om te horen hoe anderen erover denken. Deze maand verscheen een zeer positieve recensie van English Premium in het tijdschrift Computers op School, waarmee we natuurlijk erg blij zijn!

Uitstekende basis

In de recensie ligt de nadruk op gebruik in de bovenbouw van de basisschool. De auteur merkt op dat leerkrachten vaak moeite hebben met het geven van Engels. Door de volledigheid en de eenvoudige opzet van English Premium bieden wij die leerkrachten de mogelijkheid om leerlingen toch een goede basis mee te geven voor Engels op het voortgezet onderwijs. En doordat we een doorlopende leerlijn bieden, kan de methode ook op het VO worden ingezet!

Ideaal voor de leerling en leerkracht

De methode is adaptief en gericht op optimale differentiatie. Indien gewenst maken leerlingen een instaptoets, die automatisch het niveau van de leerling bepaalt. Zwakke leerlingen krijgen extra oefenstof aangeboden, en ook voor sterke leerlingen zijn er extra oefeningen beschikbaar.

Leerlingen kunnen zelfstandig thuis aan de slag met de online oefeningen. De leerkracht kan hun vorderingen eenvoudig monitoren. Voor in de les zijn er smartboardmaterialen en de recent vernieuwde Activity Sheets, die een handreiking bieden voor een actieve invulling van de lessen.

Innovatie staat nooit stil

Sinds het verschijnen van deze recensie is er alweer flink wat nieuws te melden. De methode is nog flexibeler geworden door de toevoeging van een beginnersniveau en het ERK-niveau A2. Ook hebben we recent een app ontwikkeld voor iOS en Android, zodat de leeromgeving ook op tablets moeiteloos toegankelijk is.

Flexibel voor (bijna) iedere onderwijssituatie

Al met al is English Premium zeer geschikt voor basisscholen die moeite hebben met de invulling van de Engelse les, maar de methode biedt ook veel uitdaging en een uitgebreid aanbod voor scholen die zich willen onderscheiden met goed Engels onderwijs!

De volledige recensie kunt u hier lezen.