Leerlingen leren beter Engels als ze veel en actief met de taal bezig zijn. Met deze wetenschap in het achterhoofd begonnen wij in 2007 met het ontwikkelen van een vernieuwend online oefenpakket voor Engels, waarin persoonlijk leren en actief bezig zijn met taal op een unieke manier worden gecombineerd. Dit jaar vieren we onze tiende verjaardag.

Als docent Engels aan verschillende scholen voor voortgezet onderwijs ervoer oprichter Mark Holmwood diverse mankementen in de traditionele manier van lesgeven. “Leerlingen werden te weinig uitgedaagd om zelf Engels te spreken. Ze bleven vooral hangen in het leren van lesjes, zonder dat deze kennis in de praktijk werd gebracht.”

Meer tijd voor Engels in de les

Om hier verbetering in aan te brengen, ontwikkelde Mark samen met een aantal leerlingen een online leeromgeving waarin leerlingen hun lees- en luistervaardigheid konden trainen. Door de online oefeningen als huiswerk op te geven, kon Mark de klassikale lessen gebruiken om actief met Engels bezig te zijn. Deze aanpak heeft succes. Inmiddels maken zo’n 50.000 gebruikers meer dan 30.000 oefeningen per dag met onze producten.

Doorlopende leerlijn en hoge leeropbrengst

In 2014 presenteerden we onze online methode Engels met een doorlopende leerlijn voor het basis- en voortgezet onderwijs. De methode biedt een combinatie van een persoonlijk leertraject voor de leerling en stimulerende activiteiten voor in de klas. Deze aanpak staat garant voor een hoge leeropbrengst.

Mark: “We hechten veel waarde aan de ervaringen van leerlingen en docenten. We zijn pas tevreden als we een bijdrage kunnen leveren aan betere leerresultaten. De ervaring die we in de afgelopen tien jaar hebben opgedaan, is voor ons een goede basis om te blijven werken aan vernieuwing van het taalonderwijs.”

Leerlingen uitdagen om Engels te spreken

Ter gelegenheid van ons jubileum presenteren we Words in a box, educatieve 4-in-1-kaartspellen voor in de klas. Vier leuke spelvarianten dagen leerlingen uit om Engels te spreken op hun eigen niveau. De spellen vormen een mooie aanvulling op de methode Engels en zijn leuk als afwisseling van de klassikale lessen. Het spel sluit naadloos aan bij onze onderwijsmethode, maar is ook goed te gebruiken bij andere methoden. Interesse? Kijk dan op www.methodeengels.nl/spellen.