Voor veel docenten en leerkrachten is de overgang van lesgeven naar op afstand lesgeven erg wennen. Met creatieve oplossingen proberen de docenten zoveel mogelijk instructies te geven en de ‘normale gang van zaken’ voort te zetten. Wij hebben aan onze klanten gevraagd hoe zij de overgang met Holmwood’s hebben ervaren. Hun ervaringen en tips leest u hieronder. 

Ervaringen…

Als eerste is het een uitkomst dat we Holmwood’s kunnen gebruiken! Het is fantastisch om op afstand toch de leerlingen aan het werk te zien en direct inzicht te hebben in resultaten. Ook de leerlingen van groep 5 en 6 (die er nog niet eerder mee hadden gewerkt) pakken de manier van werken goed op. Ik heb weinig vragen gekregen over hoe het programma werkt, blijkbaar wijst het zich voor zich. Hartelijk bedankt voor jullie extra service in deze periode!

Juf Grisnich, Sebaschool 

Wij maken op dit moment in de bovenbouw dankbaar gebruik van de online leeromgeving van Holmwoods. We zetten het op dezelfde manier in zoals we dat op school ook doen en dat maakt het vertrouwd voor de kinderen. Er veranderd veel en Holmwoods is hierin een stabiele factor. Daar zijn we blij mee. Dus bij deze, bedankt!

Juf Marthe, De Hoeksteen

Ik ben in deze tijd extra blij met Holmwoods en ik ben er van overtuigd dat mijn groep 8 leerlingen volgend jaar op het VO zonder enige problemen mee kunnen komen met Engels!

Juf Ellen, IKC Juliana

… en tips

Hoe lang het allemaal gaat duren voordat de leerlingen weer naar school mogen, is onduidelijk. Daarom geven wij enkele tips om zoveel mogelijk uit onze materialen te halen:

Instellen van slimme doelen

Onze slimme doelen passen zich elke week weer aan, aan de leerling. Daarnaast is in één overzicht te zien of de leerlingen hun doel bereiken of niet. Hulp nodig bij het instellen van de doelen? Mail naar support@holmwoods.eu of bel/app naar 085 303 8478. 

Kids thuisonderwijzen

Onze methode voor de onderbouw bevat fysieke materialen. Voor het leren van de Engelse taal aan jonge leerlingen heel handig, maar in de huidige situatie minder bruikbaar. Juf Karli heeft de oplossing! Zichzelf filmen terwijl ze het prentenboek voorleest, de flashcards behandeld en het themalied beluisterd. Thuis kunnen de leerlingen zelf aan de slag met de printbare flashcards en werkbladen. De leerlingen kunnen zo vaak het verhaal beluisteren of het themalied zingen als dat ze willen. Bekijk een voorbeeldvideo hieronder.

Binnenkort: Live meekijken

Vanaf de meivakantie kun je als docent live meekijken met de leerlingen. In één oogopslag zie je welke leerling bezig is met welke oefening. Meer informatie volgt!