Ik ben Mark Holmwood en ik woon in Barneveld, samen met mijn vrouw en twee jonge kinderen. Aan mijn naam kun je wel horen dat ik oorspronkelijk niet uit Nederland kom: ik ben geboren en opgegroeid in het zuiden van Engeland.

Tegenwoordig ben ik meestal te vinden in ons kantoor in een mooi oud gebouw in het centrum van Amersfoort, vlakbij het marktplein. Vanuit die mooie omgeving geef ik leiding aan de ontwikkeling van ons nieuwe leerplatform.

Een leerplatform voor docenten en leerlingen

Holmwood’s Premium is het begin van een natuurlijk leerproces, gebaseerd op ons oorspronkelijke unieke concept van oefenmateriaal voor luisteren en lezen. Mijn doel is om een online leerplatform te maken dat alles biedt wat docenten en studenten nodig hebben, zowel binnen als buiten het klaslokaal. Toen ik dit concept net bedacht had, wilde ik iets doen wat totaal anders is dan alle traditionele lesboeken en de online programma’s die er al zijn.

Ervaring met het leren van talen

Naast mijn studie “Taal en Linguïstiek” heb ik zelf veel ervaring met het leren van vreemde talen: zo heb ik bijvoorbeeld Nederlands geleerd door te lezen en te spreken, vrijwel zonder op de traditionele manier te studeren. Duits heb ik geleerd aan de universiteit en door een jaar in het land zelf te wonen. Ik heb ook nog een poos Spaans geleerd, met minder succes. Mijn belangrijkste drijfveer bij het leren van een taal is interesse: daardoor slaagt het. En na wat jaren voor de klas, weet ik dat ik geen uitzondering ben.

Een hoge ambitie

Daarom wil ik een platform bieden waar studenten steeds maar weer naar terug komen, niet omdat ze Engels willen leren, maar omdat het platform als geheel aantrekkelijk is. Een van de aantrekkelijke punten is de verhaallijn. De leergang draait om een verhaallijn, met een verhaal dat zich ontwikkelt terwijl de student voortgang maakt door de hoofdstukken en niveaus.

Een ander aantrekkelijk punt is gamification: er ontstaat een spelelement doordat er punten, bonussen, medailles en hoge scores toegekend worden, wat een competitie-element met zich meebrengt.

Het zal nog wel even duren voordat alle dingen die ik in Holmwood’s Premium wil integreren ook daadwerkelijk toegevoegd zijn. Maar een aantal zaken zijn al gerealiseerd in de de leeromgeving die binnenkort verschijnt, zoals de vocabulaire trainer met ongeveer 1000 woorden met afbeeldingen en opgenomen context zinnen.

Een spreekmodule staat bovenaan het lijstje van dingen die snel toegevoegd zullen worden, en een schrijfmodule volgt ook. En als alles goed gaat, blijft het daar niet bij. Ik wil graag meer talen en vakken toevoegen, en ik hoop Holmwood’s Online Learning in de toekomst te kunnen bieden met live online onderwijs en andere nuttige elementen.