Woorden zijn de bouwstenen van de taal. Het opbouwen van een flinke woordenschat is essentieel om een taal goed te leren en actief te gebruiken. Daarom besteed je als docent veel aandacht aan het aanleren van nieuwe woorden.

Leerlingen krijgen nog vaak een boekje met woorden mee die ze aan het eind van hun schoolcarrière allemaal moeten kennen. Stampen dus. Maar na het toetsmoment worden die woorden al snel weer vergeten. Losse woordjes leren is veel minder effectief dan het leren van woorden in context.

Met English Training bieden wij een oefenprogramma gericht op het leren van woorden en het trainen van lees- en luistervaardigheid.

Geïntegreerd en effectief

De leerlingen krijgen luisteroefeningen en leesoefeningen aangeboden, waarbij de (nieuwe) woorden die in de teksten, video’s en vragen gebruikt worden, voorafgaand worden getraind. Deze geïntegreerde aanpak garandeert dat de leerling de lees- en luisterfragmenten echt goed begrijpt en tegelijk nieuwe woorden in context leert.

Structuur

English Training is opgebouwd aan de hand van de ERK-niveaus A1, A2, B1 en B2. Elk niveau is verdeeld in 12 units. Elke unit beslaat één of meerdere thema’s en wordt afgesloten met een compacte toets. Het oefenprogramma English Training is, net als de methode English Premium, adaptief. Afhankelijk van de prestaties van de leerling kan het programma extra oefeningen invoegen. 

Inhoud en thema’s

In English Training komt een scala aan herkenbare thema’s aan de orde, waaronder de volgende:

  • Familie, vrienden en kennismaken met anderen
  • Gezondheid, calamiteiten
  • In en om het huis, dagelijks leven
  • Sport, hobby’s en vrije tijd
  • Maaltijden, eten en drinken
  • Geschiedenis (UK), aardrijkskunde
  • Werk en sollicitatie

English Training is vanaf november 2017 beschikbaar op de ERK-niveaus A1 en A2. Deze niveaus bevatten elk ca. 600 oefeningen (woordenschat, luisteren en lezen) en er worden ca. 1050 woorden aangeleerd. De niveaus B1 en B2 zijn in ontwikkeling en komen in de loop van het cursusjaar online.

Heeft u interesse in English TrainingNeem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.