Overgang PO – VO en inloggen met Entree

Holmwood’s wordt zowel op basisscholen als in het voortgezet onderwijs gebruikt. Dat betekent voor sommige basisscholen dat hun huidige groep 8 straks in de brugklas ook met Holmwood’s aan de slag gaat. Wij bieden de mogelijkheid om hun leerlingaccounts over te zetten naar de VO-school, zodat deze leerlingen na de zomervakantie verdergaan waar ze gebleven waren!

Voor deze overstap maken wij gebruik van synchronisatienummers, die worden toegevoegd aan de leerlingaccounts. Deze nummers worden doorgegeven aan de betreffende VO-school. De VO-school neemt de synchronisatienummers op in de leerlingenlijst voor het nieuwe schooljaar. Bij het inlezen van deze lijst worden de leerlingaccounts automatisch overgezet van de basisschool naar de VO-school.

Het proces verloopt dan stap voor stap als volgt:

  1. De basisschool voegt synchronisatienummers toe aan de leerlingaccounts.
  2. De leerlingen van groep 8 worden verplaatst naar een inactieve klas (d.w.z. een klas die niet aan het abonnement is gekoppeld)
  3. De basisschool geeft de synchronisatienummers door aan de VO-school
  4. De VO-school voegt de synchronisatienummers toe aan de leerlingenlijst voor Holmwood’s
  5. De leerlingenlijst wordt ingelezen, leerlingaccounts worden automatisch overgezet
  6. De basisschool kan de inactieve klas verwijderen zodra de accounts zijn overgezet

Advies nodig?

Gaan uw leerlingen naar een VO-school die Holmwood’s gebruikt en wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Neem dan contact met ons op via support@holmwoods.eu om de mogelijkheden te bespreken.

Koppelingen met externe platformen

ParnasSys

Holmwood’s kan worden gekoppeld aan ParnasSys. Bij het inlezen van leerlingen worden de gegevens automatisch overgenomen vanuit ParnasSys. Ook is het mogelijk om resultaten naar ParnasSys te exporteren.

Kennisnet Entree

Om het voor u en uw leerlingen nog makkelijker te maken, is het nu ook mogelijk om in te loggen met een Kennisnet Entree-account. Hebben uw leerlingen Entree-accounts en wilt u hen ook bij Holmwood’s in laten loggen met deze accounts, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.