Sinds het begin van dit schooljaar, september 2017, maakt een Colombiaanse school gebruik van English Premium. Nu zij al een tijd werken met onze methode, waren wij benieuwd naar hun ervaringen. Een skype-gesprek met Aureliano Sánchez Palacios werd afgesproken. Aureliano is de verantwoordelijke voor Engels en heeft zicht op alle klassen binnen de school. Het gesprek was een goede luisteroefening, want Aureliano spreekt met een Spaans accent. EYC Colombia is de High school waar Aureliano werkzaam is. Samen met vier leerkrachten leren zij ongeveer 450 leerlingen de Engelse taal. Voorheen gaven zij les uit boeken die verouderd en saai waren en daarnaast niet geschikt om te differentiëren terwijl daar wel de behoefte voor was. Dit moet anders kunnen, dacht Aureliano. Hij had al eens van Holmwood’s gehoord en nadat hij toestemming had gekregen van zijn leidinggevenden, is hij English Premium in de klas gaan gebruiken.   De leerlingen werken graag met de methode en voelen zich uitgedaagd.
‘Working with Holmwood’s is very interesting and you also learn a lot of things’ ‘I like the exercises very much’
Aureliano is positief over English Premium en dit komt voornamelijk doordat de methode alle vaardigheden oefent. Hij vindt de Native Speakers erg fijn, zodat zijn leerlingen niet alleen zijn Engels horen met een Spaans accent, maar ook de Amerikaanse, Britse, Schotse en Australische wijze. Zijn leerlingen werken alleen op school aan Holmwood’s, omdat de meesten thuis geen laptop/tablet hebben. Vandaar dat in zijn les de leerlingen in het begin voornamelijk online bezig zijn. Het offline gedeelte, de klassikale lessen, vindt Aureliano ook een positief punt van de methode. Soms geeft hij een eigen invulling aan de les, zoals in het volgende videofragment waarbij een van zijn leerlingen een grammatica-regel uitlegt in het Engels aan zijn klasgenoten.  
De luisteroefeningen en de vele herhalingen zijn de sterkste punten van English Premium, volgens Aureliano. Hij is zelfs van plan andere scholen te overtuigen om English Premium te gaan gebruiken. Aureliano gaat enthousiast verder werken met English Premium en mocht hij nog een punt van verbetering vinden, dan laat hij dat aan ons weten.