En dan ineens is alles anders, de kinderen gaan niet meer naar school, ouders werken thuis. Werken en thuis lesgeven, hoe ga je dit doen?

Wij delen onze ervaringen.

Stilletjes

“Stilletjes, leven van bed naar bureau. Het werk kan gewoon doorgaan dankzij de digitale snelweg. Hoogtepunt van de dag: het gevecht om de poes te laten begrijpen dat ze niet op schoot mag en ook niet op de laptop 😊

Handen wassen, handen wassen..

“Niet veel verandering voor mij, alleen heel stil op kantoor. Niet helemaal waar, handen wassen, nog een keer handen wassen, reiningen van deurklinken, niet in de buurt komen! Ik ben klaar in de keuken, de volgende kan, nee, dat was geen hoest, gewoon iets in mijn keel… weer handen wassen.”

Engels leren op afstand

“Afgelopen week was het erg rustig op kantoor. Anderhalve meter uit elkaars buurt blijven. Vaak je handen wassen. Een tegelijk in het keukentje. Gelukkig wel veel proeflicenties gestart door leerkrachten die hun leerlingen op afstand Engels willen laten leren.”

Wij staan paraat

“De eerste week met speciale maatregelen was even wennen, maar het gewone werk verandert niet zoveel. Het is rustig op de weg, in tegenstelling tot de website. Het is goed te zien dat leerlingen thuis doorwerken! Gelukkig kan ons platform de extra drukte goed aan en kunnen we eenvoudig extra capaciteit toevoegen. Wij staan dan ook paraat om te zorgen dat het leren thuis gewoon door kan gaan!”

Papa is thuis!

“Voor de kids is het even wennen, papa is thuis en zit de hele dag op zolder. Vanaf daar kan ik fijn verder werken aan onze mooie nieuwe methodes.”

Het missen van contact met klanten.

“Het begin van deze week vond ik verwarend, telkens komt bij mij de gedachte op: in welke film zijn we nu beland. Toen we elkaar gelukkig nieuwjaar wensten had ‘niemand’ gedacht dat we in deze situatie zouden belanden. Qua werk gaat veel gewoon door, maar vanaf thuis. Ik mis het live klantcontact het meest. De flow die ontstaat tijdens een demo of training is geweldig. Je ziet leerkrachten enthousiast worden, ideeën ‘oppoppen’, elkaar aanmoedigen wat vaak uitloopt in de vraag: wanneer kunnen we starten? Dat mis ik! De dagen zijn wat eentoniger, hoewel het klantcontact via de telefoon en mail gewoon doorgaat. Thuiswerken is ook gezellig, je bent lekker vroeg ‘thuis’ om lekker te koken.”

Chaos!!

Het begin van de week begon chaotisch, 3 kinderen thuis aan het schoolwerk, laptops op tafel, computer installeren, mailtjes van school, groepsapps stonden roodgloeiend.. en dan zelf ook nog proberen te werken. Na een paar dagen werkt alles goed, iedereen weet wat hij/zij moet doen en we hebben zelfs een mooie werkplek gecreeërd. Het werkt, het functioneerd, maar we missen allemaal het contact met klasgenoten en collega’s wel heel erg.”

Gezelligheid met Balou.

“Vreemd om thuis te werken en collega’s niet te zien. Gelukkig kan ik gewoon blijven werken op afstand 😊. Mijn hond Balou, vindt het heerlijk dat ik er ben en zij is de eerste die de nieuwe opdrachten voor Tweens hoort!”