Er is heel wat aan het veranderen in onderwijsland. Het gebruik van technologie in de les is daar onderdeel van. Onlangs liet elektronicafabrikant Samsung een onderzoek uitvoeren naar het gebruik van technologie en digitale leermiddelen in de les in Nederland en België.

Van traditioneel tot digitaal

Een van de conclusies van het onderzoek was dat er verschillende typen docenten zijn. De onderzoekers gaven elk type docent een naam: van Traditionele Trudy tot Digitale Dorien. Welk type docent bent u? En wat kan Holmwood’s voor u betekenen?

Traditionele Trudy is volgens het onderzoek de docent die het liefst gewoon voor de klas staat zonder allerlei digitale hulpmiddelen. Voor deze groep docenten vormt het onder de knie krijgen van nieuwe vormen van lesgeven een obstakel. Ook twijfelen ze aan de meerwaarde van technologie in de klas.

Bezorgde Brenda wil best aan de slag met digitale onderwijsmiddelen, maar is bang om niet genoeg begeleiding en ondersteuning te krijgen. Nieuwe dingen uitproberen is aan deze docenten niet zo besteed; ze vrezen dat de kwaliteit van hun lessen eronder zal lijden.

Tevreden Tarak is content met de mate waarin technologie op school wordt gebruikt. Deze groep docenten ziet het nut van digitale onderwijsmiddelen in, maar verdere digitalisering is volgens hen niet per se nodig.

Innovatieve Ivo volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en zet technologie graag in om zijn lessen te verbeteren. Docenten zoals Ivo experimenteren volop met innovatieve lesvormen.

Digitale Dorien omarmt de mogelijkheden van digitale onderwijsmiddelen en aarzelt niet om technologie in te zetten in de les. Maar digitale middelen gebruiken voor innovatieve lesvormen is aan deze groep docenten niet besteed.

Voor wie is Holmwood’s?

Holmwood’s English Premium is een online methode. Dat klinkt waarschijnlijk aantrekkelijk voor de Innovatieve Ivo’s en Digitale Doriens. Behoort u tot een van de andere groepen, dan heeft u misschien de nodige reserves als het woord ‘digitaal’ valt. Toch is English Premium niet alleen voor de meest vooruitstrevende docenten!

Bij een online methode hoeft u niet te denken aan een klas vol leerlingen die de hele les achter een laptop of tablet verstopt zitten. Dat is zeker niet de bedoeling! In de les kunnen leerlingen veel beter actief met Engels bezig zijn. Daarvoor kunt u het smartboard gebruiken, maar ook onze lesplannen, waarmee u leerzame, interactieve ‘offline’ lessen kunt geven zonder u zorgen te hoeven maken over de kwaliteit van uw lessen.

Natuurlijk bieden we ook de innovatieve docent mogelijkheden om te experimenteren. Laat de leerlingen bijvoorbeeld eens hun eigen journaaluitzending filmen en monteren. Of laat ze een nieuw computerspel bedenken en hun idee presenteren. Allemaal in het Engels uiteraard.

Ook over ondersteuning bij de invoering en het gebruik van onze methode hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij bieden uitstekende service, zowel tijdens het implementatieproces als later. U kunt met al uw vragen bij ons terecht, zowel praktisch als didactisch!