Leren op eigen niveau en tempo, oftewel gepersonaliseerd leren, is bekender en populairder dan ooit. Zeker met slimme platformen zoals Holmwood’s wordt gepersonaliseerd leren eenvoudig. Deze platformen houden daarnaast de voortgang en de prestaties van de leerlingen bij die u als docent ten alle tijde kunt bekijken. 

Wanneer u echter meerdere klassen met tientallen leerlingen of studenten onder u hoede heeft, is het soms lastig om alle voortgangen en prestaties te blijven volgen. U bent vooral benieuwd naar afwijkende patronen; slechte prestaties, langzame voortgang, maar ook uitzonderlijk goede prestaties.

Daarom introduceren wij alerts, die u laten weten wanneer een leerling een afwijkend patroon laat zien. Vergelijk het met het dashboard van uw auto. Met behulp van controlelampjes en waarschuwingen wordt u als bestuurder tijdig geïnformeerd over een lege ruitensproeier, de bandenspanning of wanneer het volgende servicebezoek nodig is. Tegenwoordig geeft een dashboard ook positieve meldingen, zoals hoe zuinig u rijdt in de auto. 

Met de alerts maken wij u attent op bijzonderheden en net als in de auto gebruiken wij hiervoor verschillende kleuren waardoor u intuïtief aanvoelt of de alert positief is, een student extra aandacht nodig heeft of dat er echt een probleem is. Zo kunt u snel uw actie op de alert afstemmen. 

Enkele voorbeelden van alerts zijn:

10 schrijfoefeningen zijn door ons nagekeken 
5 studenten hebben een onvoldoende voor een unit test 
4 studenten hebben de afgelopen 14 dagen geen oefeningen gemaakt 
2 studenten scoren laag, maar checken niet de feedback 
3 studenten oefenen niet effectief 

Door op een alert te klikken ziet u gelijk om welke oefeningen of studenten het gaat.

Als leerkracht bepaalt u vervolgens zelf welke interventie u doet richting de betreffende leerling. 

U bent niet gebonden aan alle alerts die wij voor u hebben klaarstaan. U bepaalt zelf welke alerts u ziet. 

Maak kennis met gepersonaliseerd leren 2.0!
Bent u al klant en heeft u nog geen kennis gemaakt met onze nieuwe docentenomgeving, laat het ons weten. Bent u nog geen klant, neem dan contact met ons op voor een demo of start een proeflicentie.