Tweens

Tweens is een avontuurlijke methode Engels voor groep 5 t/m 8. Online oefenen de leerlingen de vaardigheden en breiden ze hun taalkennis uit op hun eigen niveau. 

In hun kleurrijke adventure books maken de leerlingen puzzels, spelen ze spelletjes, schrijven ze dialogen en staat spreek- en gespreksvaardigheid centraal. De duidelijke handleidingen geven u inspiratie en houvast voor de klassikale lessen.  

Kortom, optimaal differentiëren met deze unieke combinatie van boeken en online. 

Wegwijs binnen Tweens in 10 minuten. 

Tweens in de praktijk

Online oefenen

In de online leeromgeving oefenen de leerlingen met woordenschat, lezen, luisteren, schrijven en spreken. Zo komen ze voorbereid de les in en kunnen ze volop meedoen. Via het docentendashboard kunt u hun voortgang en prestaties moeiteloos volgen en ziet u precies wie hulp nodig heeft. Voor leerlingen met dyslexie hebben we extra ondersteuning.

Leeropbrengsten

  • Meer dan 300 woorden per leerjaar
  • Begrijpen van gesproken en geschreven taal
  • Effectief communiceren (spreken, luisteren en schrijven)
  • Interculturele bewustwording
  • Vergroten taalbewustzijn
  • Samenwerken

Handleidingen

Als docent wilt u moeiteloos kunnen lesgeven. De handleidingen bij Tweens zijn zo opgezet dat u in één oogopslag ziet wat de bedoeling is. Naast een Nederlandstalige beschrijving bevatten de handleidingen Engelstalige gesprekssuggesties. Ook vindt u bij elke les de bijbehorende bladzijden uit het adventure book, zodat u precies weet wat de leerlingen moeten doen. Wel zo makkelijk!

Adventure books

Iedere leerling heeft zijn eigen adventure book. In dit kleurrijke werkboek worden rollenspellen, groepsopdrachten en woordzoekers afgewisseld met bordspellen en dialogen. Het adventure book moedigt leerlingen aan om Engels te spreken in de les en daarbij ook hun fantasie volop te gebruiken. 

Voor wie?

Scholen die goed Engels willen geven en een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs willen. Met Tweens leer je op je een eigen niveau en is gebaseerd op ‘blended learning‘. Wij bieden gepersonaliseerd leren, maar klassikaal lesgeven kan ook. De beschikking over een aantal devices per groep (50% of meer) is aan te raden.

Ontdek Tweens

Gaat u samen met ons op avontuur? Registreer u voor een gratis proeflicentie voor de online leeromgeving en vraag de zichtzending aanen ontdek hoe Tweens werkt in uw klas!

Demo

Wilt u kennismaken met de methode? We komen graag bij u langs voor een demo op uw werkgroepvergadering. Wilt u eens praten met leerkrachten die Tweens al gebruiken? We brengen u graag met hen in contact!

Ontdek Kids & Tweens

Een zichtzending aanvragen voor de hele school (groep 1 t/m 8)? Dan ontvang u Kids én Tweens.