Tweens (groep 5-8)

  • Unieke combinatie van boeken en online
  • Spreekvaardigheid staat centraal
  • Optimaal differentiëren

Avontuurlijk Engels

Tweens is een avontuurlijke methode Engels voor groep 5 t/m 8. Online oefenen de leerlingen de vaardigheden en breiden ze hun taalkennis uit op hun eigen niveau. 

In hun kleurrijke adventure books maken de leerlingen puzzels, spelen ze spelletjes, schrijven ze dialogen en staat spreek- en gespreksvaardigheid centraal. De duidelijke handleidingen geven u inspiratie en houvast voor de klassikale lessen.  

Kortom, optimaal differentiëren met deze unieke combinatie van boeken en online. 

 

Tweens in 10 minuten

Voor wie is Tweens?

Scholen die goed Engels willen geven en een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs willen. Met Tweens leer je online op je een eigen niveau en in de klas ga je samen actief aan de slag in het Engels. Als school bepaal je welke ambitie je hebt en daarmee de tijd die leerlingen online werken en de duur van de klassikale lessen. De beschikking over een aantal devices per groep (50% of meer) is aan te raden.

Moet je als leerkracht heel goed Engels kunnen om Tweens te gebruiken? Natuurlijk helpt jouw eigen taalvaardigheid Engels bij het geven van een Engelse les, maar omdat de leerlingen online ondergedompeld worden in het Engels, zijn de leerlingen minder afhankelijk van jouw Engels tijdens de les.

Online oefenen

In de online leeromgeving oefenen de leerlingen met woordenschat, lezen, luisteren, schrijven en spreken. Zo komen ze voorbereid de les in en kunnen ze volop meedoen. Via het docentendashboard kunt u doelen instellen, hun voortgang en prestaties moeiteloos volgen en ziet u precies wie hulp nodig heeft. Voor leerlingen met dyslexie hebben we extra ondersteuning.

Leeropbrengsten

  • Meer dan 300 woorden per leerjaar
  • Begrijpen van gesproken en geschreven taal
  • Effectief communiceren (spreken, luisteren en schrijven)
  • Interculturele bewustwording
  • Vergroten taalbewustzijn
  • Samenwerken

Bekijk de materialen

Adventure books
Handleidingen

Advies nodig?

Wilt u meer weten over Tweens? Onze specialisten maken u graag wegwijs! Ook als u eens met leerkrachten wilt praten die Tweens al gebruiken, brengen we u graag met hen in contact!

Ontdek Tweens

Gaat u samen met ons op avontuur? Registreer u voor een gratis proeflicentie voor de online leeromgeving en vraag de zichtzending aanen ontdek hoe Tweens werkt in uw klas!

Wilt u een zichtzending aanvragen voor de hele school? Dat kan! U ontvangt dan Kids (groep 1-4) en Tweens (groep 5-8)