Check It!

Grip op je leerproces

Met Tracks en Tweens werken betekent online leren op je eigen niveau en de Engelse taal toepassen tijdens de les. Om grip te krijgen op jouw eigen leerproces is het belangrijk om je inspanningen en vorderingen te zien. Daarom geven we je bij elke keer dat je inlogt debelangrijkste informatie (score, medailles, punten en wekelijks doel) op het dashboard. Elk kleurvlak geeft je toegang tot meer inzicht. 

Tijd per week en score 

Wil je zien hoeveel tijd je de afgelopen periode online heb geoefend? Dan is het wekenoverzicht  ideaal. Klik op je dashboard op ‘score’. In het geopende scherm kun je met je cursor over de balken heengaan. Bij elke balk zie je hoeveel minuten je effectief geoefend hebt en wat de gemiddelde score was in die week. Onder de balken zie je de vaardigheden staan en hoe jij op elke vaardigheid scoort.  

Groei zien 

Met één muisklik zie je in het bovenstaand overzicht jouw groei door de tijd heen. 

Via de knop “Toon voortgang in grafiek” zie je precies waar je aan het begin van dit schooljaar gestart bent en en waar je nu bent. Door de begindatum aan te passen kun je dit van meerdere jaren zien en kan je ook thuis laten zien hoe hard je gewerkt hebt.  

Feedback ontvangen

Bij een aantal schrijfoefeningen kijkt een docent van Holmwoods jouw oefening na. Je ontvangt dan feedback waar je wat van kunt leren. Gebruik deze feedback om de volgende schrijfoefening beter te maken.  

Wanneer je op “Aan de slag” klikt, krijg je deze melding: 

In het feedbackscherm zie je concrete aanwijzingen om de oefening voldoende af te ronden. 

Beloning: Medailles

Tijdens het werken met Holmwoods krijg je regelmatig schouderklopjes in de vorm van medailles. Deze medailles zijn er in verschillende soorten en maten. Met de Vocab pro, Listening pro en Reading pro krijg je medailles voor hoge prestaties per vaardigheid, terwijl de Learning Pro vooral jouw ijver beloont. Klik op ‘medailles’ en kom erachter welke jij al hebt ontvangen! 

Mijn Einddoel

Je leert meestal in kleine stukjes, bijvoorbeeld elke dag 10 minuten of elke week een uur, maar waar werk je nu naar toe aan het einde van het jaar? Dat maken we duidelijk met het slimme doel. 

Op je dashboard zie je het doel voor deze week. Elke keer als je oefent loopt het balkje vol. Maar dit weekdoel is maar een klein stukje van je leerproces. Wanneer je op het wekelijks doel klikt zie je het ‘grotere’ plaatje; waar je vandaan komt en waar je naartoe werkt. 

Het einddoel, in dit voorbeeld op 7 april 2021, is Unit 5 van Pioneers. Dat lijkt nog best ver weg want deze leerling zit nu, eind november op Explorers unit 6. Maar door telkens het weekdoel te halen komt het goed. En… complimenten voor deze leerling, want hij loopt momenteel voor op de ‘lange termijn’ planning! 

Het is niet elke keer nodig om op elk onderdeel van het dashboard in te zoomen, maar houd de scores en het weekdoel wel in de gaten. Ondanks alle mogelijkheden van het dashboard wordt één knop het meest gebruikt: Aan de slag! Klik erop en leer verder. Veel plezier 🙂