Kids – prentenboeken

Groep 1-2 (4-6 jaar)

Milo’s Birthday Party

Milo viert zijn verjaardag helemaal alleen, want al zijn vrienden zijn druk bezig. Hij verzint een manier om volgend jaar wel een verjaardagsfeest te hebben. Elk seizoen werkt hij aan een lijst. Lukt het Milo om alles voor zijn volgende verjaardag op tijd af te hebben? 

Thema’s
Het weer, verjaardagen, seizoenen

Say Cheese!

Lizzy staat al vroeg naast haar bed, want vandaag gaan ze familiefoto’s maken. Haar mooiste kleren heeft ze aangetrokken. Lizzy bedenkt alvast naast wie ze wil staan. Naast haar moeder of toch haar vader. Nee, ze wilt toch liever bij haar oom en tante staan. Of toch haar opa en oma? Vindt Lizzy de juiste plek voor de familiefoto?

Thema’s
Familie, voorzetsels

Ready or Not, Here I Come!

Morris en Liv willen graag buiten spelen, maar het regent. Allebei hebben ze geen idee welk spel ze binnen kunnen spelen. Dan heeft Morris een idee: verstoppertje. Liv gaat zich als eerste verstoppen, terwijl Morris tot tien telt. Vervolgens gaat hij Liv zoeken, maar ze is niet achter de televisie, onder de tafel of in de keuken te vinden. Kan Morris Liv vinden?

Thema’s
Tellen, in huis

Doctor, Help Me!

Luke gaat samen met Teddy en zijn moeder naar de dokter. Hij voelt zich niet lekker en de dokter gaat hem onderzoeken. De dokter gaat zijn buik, arm, been, hand, voet en zijn hele gezicht langs. Wat zou Luke hebben? En wordt hij weer gezond?

Thema’s
Menselijk lichaam, gezondheid

Kevin’s Colors

Kevin gaat met zijn ouders de jungle ontdekken. Ze zijn nog maar net in de jungle als ze een papegaai tegenkomen met prachtige kleuren. Kevin is daar zo van onder de indruk dat hij niet doorheeft dat zijn ouders al verder lopen. Hij is zijn ouders kwijt! Kevin vraagt aan alle dieren die hij tegenkomt of ze zijn ouders hebben gezien, maar niemand heeft Kevin’s ouders gezien. Vindt Kevin zijn ouders nog terug?

Thema’s
Kleuren, maten, tropische dieren

Groep 3 (6-7 jaar)

Back to School

Het is de eerste schooldag na de vakantie. De juf van groep 3 heeft een wereldreis gemaakt en vertelt hierover. Zij is in zes verschillende landen geweest. In elk land gaan de leerlingen op een andere manier naar school. Weet jij hoe de leerlingen in Denemarken, Frankrijk, Kenia, Japan, Amerika en Schotland naar school gaan?

Thema’s
School, vervoermiddelen

Every Day Tom

Tom is bij opa op bezoek. Opa vraagt wat Tom later wil worden. Dat vindt Tom een lastige vraag, want hij wil elke dag iets anders zijn. Wat zou Tom op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag willen zijn? 

Thema’s
Dagen van de week, beroepen

Walking Mason

Chloé en Phoebe willen wandelen met hun hond Mason. Voordat ze naar buiten gaan, moeten ze zich eerst aankleden. Ze besluiten om zomerse kleding aan te trekken, omdat buiten de zon schijnt. Maar of dat zo’n slim idee is …

Thema’s 
Kleding

I Can Do It!

Nina gaat op bezoek bij opa op de boerderij. Opa moet naar de stad om iets te halen. Hij vraagt aan Nina of zij op de boerderij wil passen. Natuurlijk wil ze dat. Lukt het Nina om alle karweitjes op de boerderij te doen?

Thema’s
Boerderijdieren, dieren verzorgen

Mom, How Is Food Made?

Bruce en zijn moeder gaan boodschappen doen in de supermarkt. Bruce is erg nieuwsgierig en stelt veel vragen aan zijn moeder. Hij wil weten hoe bananen, tomaten, sla en wortels groeien. Hij wil ook weten wat er van tarwebloem gemaakt kan worden en hoe een chocoladereep wordt gemaakt. Kan zijn moeder op alle vragen een antwoord geven?

Thema’s 
Eten en drinken

Groep 4 (7-8 jaar)

Jack’s New School

Jack en zijn familie gaan verhuizen naar een nieuwe stad. In de stad zijn veel mensen, auto’s en huizen. Op school wordt hij vriendelijk begroet door zijn leerkracht, maar Jack is erg verlegen. Zal Jack zich uiteindelijk voorstellen en vrienden maken? 

Thema’s
Verhuizen, dagelijkse communicate

Partying All Year Round

Emma speelt graag met haar Amerikaanse vriendinnetje Abigail. Abigail viert morgen Thanksgiving terwijl Emma nog nooit van deze feestdag heeft gehoord. Abigail benoemt alle feestdagen. Lukt het Abigail om elke maand een feestdag te hebben?

Thema’s 
Feestdagen, maanden van het jaar 

My Friends & Their Hobbies

Oliver stelt zijn vrienden voor. Al zijn vrienden hebben hun eigen hobby, zoals zwemmen, lezen, gamen, tekenen, dansen en muziek. Oliver herinnert zich dat hij een karweitje voor zijn vader moet doen, namelijk de auto wassen. Lukt het Oliver om de auto op tijd gewassen te hebben?

Thema’s 
Vrienden, hobby’s 

Moody Twins

De tweeling Olivia en Sophia lijken sprekend op elkaar, maar eigenlijk zijn ze heel verschillend. Zo wordt Olivia boos op de kat wanneer deze haar leesboek verscheurt. Sophia blijft rustig en plakt het boek weer tot een geheel. Bij verjaardagen wil Olivia de taart helemaal in haar eentje opeten, terwijl Sophia eerlijke stukken snijdt. Heeft de tweeling nog iets gemeen?

Thema’s
Emoties, karaktereigenschappen

Almost a Superman!

Liam droomt over hoe goed hij is in alle sporten. Hij is goed in basketbal, hockey, honkbal, duiken en zeilen. Eenmaal wakker wil Liam alle sporten uitproberen. Is Liam in het echt ook zo goed in alle sporten?

Thema’s 
Sporten, bewegen

Demo aanvragen

Wilt u meer weten over Kids? We komen graag bij u langs voor een demo op uw werkgroepvergadering!
Ook als u eens met leerkrachten wilt praten die Kids al gebruiken, brengen we u graag met hen in contact!

Zichtzending

Vraag gratis een zichtzending aan en ontvang tevens toegang tot de digitale materialen. U kunt de methode drie maanden lang uitproberen. Vervolgens kunt u eenvoudig de materialen terugsturen naar Holmwood’s.