Blended Learning at its best

Tracks is een adaptieve methode Engels voor het voortgezet onderwijs, ISK en het MBO.

De klassikale lessen in het student’s book sluiten aan op de online oefeningen die de leerlingen gedaan hebben.

Verschillende niveaus in één klas? Online volgt iedere leerling zijn eigen Track en in de les is de hele klas samen actief bezig met Engels. Ideaal voor elke onderwijssituatie!

 

Zelfstandig online oefenen

De leerling krijgt een eigen account. Omdat leerlingen in een verschillend tempo Engels leren hebben we 4 adaptieve tracks ontwikkeld. 

Met speciale interactieve oefeningen, die alleen online mogelijk zijn, blijft het leren leuk en effectief. In de klassikale lessen passen de leerlingen toe wat ze online geleerd hebben; from passive knowledge to active use.

Door het instellen van jaardoelen ziet u precies wie op schema is. Het systeem maakt van een jaardoel voor elke leerling een weekdoel, zodat de leerling precies weet wat er van hem verwacht wordt.

Samenwerken in de les

In de les werken de leerlingen samen aan activerende opdrachten en interessante projecten. Aantrekkelijke student’s books nodigen uit tot creativiteit en bieden ondersteuning waar nodig.  De klassikale lessen zijn leuk voor de leerling en voor u als docent want er is volop ruimte voor interactie en creativiteit; oefeningen bieden vrijheid binnen kaders. 

Blader even door de student books dan krijg je snel de smaak te pakken.

Duidelijke handleidingen

Als docent wilt u moeiteloos kunnen lesgeven. De handleidingen bij Tracks zijn zo opgezet dat u in één oogopslag ziet wat de bedoeling is. U vind bij elke les de bijbehorende bladzijden uit het Studentbook, zodat u precies weet wat de leerlingen moeten doen. Wel zo makkelijk!

Wilt u meer zien? 

Opbouw en kenmerken Tracks

Niveaus: A1 – B2

De Pre-A1 niveaus zijn online beschikbaar voor leerlingen die het A1 niveau nog niet bereikt hebben. Elk niveau bestaat uit 12 units en een unit beslaat 3 weken. We gaan uit van 3 lesuren per week.

Voorbeeld opbouw per week:

 • 1 lesuur zelfstandig online 
 • 1 lesuur met praktische oefeningen vanuit de student’s books
 • 1 lesuur werken de leerlingen aan het project vanuit de student’s book’s.

Als docent kan je ook kiezen voor een andere indeling, afhankelijk van uw onderwijssituatie.

Het didactisch concept

De methode Tracks is gebaseerd op twee pijlers:

Voor de klassikale lessen heeft Holmwood’s gekozen voor de communicatieve methode van taalverwerving. De opdrachten in the student’s books zijn erop gericht om samen te werken en effectief te communiceren in het Engels.

Inzicht in groei, geen nakijkwerk

Als docent heeft u altijd inzicht in de vorderingen en prestaties van de klas én de individuele leerling. Tevens kunt u eenvoudig de groei van de leerling zien. 

De spreekoefening in Tracks worden automatisch beoordeeld en de leerling kan zijn eigen uitspraak vergelijken met het voorbeeld. Dit verhoogt een goede uitspraak en helpt de leerling vloeiend Engels spreken.

Een deel van de schrijfoefeningen wordt door een echte docent nagekeken. De leerling krijgt concrete feedback en een beoordeling, zonder dat het u extra tijd kost!

Voortgezet onderwijs

Tracks is de blended learning methode voor het vmbo, havo en onderbouw vwo. Ideaal voor docenten die in de klassikale lessen actief met de leerlingen aan slag willen. De Tracks lessen zijn leuk voor de leerling als voor de docent; Tracks biedt veel activerende werkvormen interessante projecten.

Tracks past het best bij docenten die:

 • … communicatief lesgeven (veel ‘student talking time’)
 • … leerlingen uitdagen om actief en creatief met de taal bezig te zijn
 • … willen differentiëren of gepersonaliseerd willen leren

Voordelen

 • Aansprekende student’s books die uitdagen om te leren
 • Duidelijke teacher’s books die tijd besparen bij de lesvoorbereiding
 • 4 adaptieve Tracks om elke leerling uit te dagen
 • Live monitoring en inzicht in de groei van de leerling
 • Verschillende toetsmogelijkheden (ERK, online en papier)

ISK – Engels voor nieuwkomers

Het vinden van een passende methode voor nieuwkomers is vaak lastig. De diverse herkomst van de immigranten brengt een breed scala aan moedertalen met zich mee. Met Tracks Online bieden wij een complete methode voor elk niveau, met ondersteuning voor een groot aantal (moeder)talen. Bij Tracks online is de leerlijn voor de leerlingen gelijk aan Tracks. Voor de klassikale lessen zijn er online lesson plans voor alle niveaus (Beginners t/m Upper Intermediate) in plaats van boeken.

Voordelen

 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Eenvoudig inzicht in voortgang leerlingen
 • Blended learning met boeken of met online lesson plans
 • Jaarlicentie voor meerdere leerlingen te gebruiken.

Tracks voor het MBO

Studenten leren online zelfstandig Engels en in de klas brengen ze in praktijk wat ze geleerd hebben. Dat is Tracks in een notendop.
Door het online gedeelte is het mogelijk om studenten tijdens stageweken alsnog te laten oefenen met Engels op hun eigen niveau. Zo heeft Tracks een goede match met het MBO! 

Goed voorbereid de praktijk in

Wanneer uw studenten in de praktijk Engels gebruiken, is dat vaak in het contact met anderstaligen; zoals het voeren van gesprekken, het schrijven van e-mails, het lezen van artikelen, handleidingen, etc. Wij gaan uit van die praktijk, met relevante onderwerpen en input van diverse accenten Engels.

Tracks wordt standaard geleverd met student’s books en een docenthandleiding voor de klassikale les. Wanneer u de meeste lessen zelf maakt en toespitst op de praktijksituatie van de studenten kies dan Tracks Online, de variant zonder boeken.

Thema’s Tracks

 • Reizen en vervoer
 • Kleding & Geld
 • Gezondheid en gezondheidszorg
 • Eten, drinken en koken
 • Hobbies en Muziek
 • Werk & Solliciteren
 • Noodgevallen & Eerste hulp

Kenmerken en voordelen

 • Een gestructureerde online leerlijn
 • Een mix van relevante thema’s
 • Inzicht in voortgang en resultaten

Kennis maken met Tracks? Kies welke variant u wilt uitproberen; Bij de zichtzending Tracks ontvang u de student’s books & teacher’s manuals en krijgt u toegang tot het beheergedeelte en de leeromgeving. Met de proeflicentie Tracks online krijgt u toegang tot het beheergedeelte en de leeromgeving met online lesson plans.

Docenten over Tracks

De leerlingen geven aan dat ze Tracks leuker vinden dan het boek wat we tot nu toe gebruikten. Ze hebben meer zin om aan het huiswerk te beginnen dan eerst.

P. In den Haak
Docent Engels, De Passie

Je krijgt alle mogelijkheden tot differentiatie en zelfs gepersonaliseerd leren. Het is een hele fijne methode om de Engelse vaardigheden te oefenen.

Bart Doedens
Docent Engels, Regius College

Advies en uitproberen

Wilt u advies op maat over de mogelijkheden van Tracks voor uw onderwijssituatie, neem dan contact met ons op

Tracks bestellen

Wilt u een offerte voor Tracks? De prijs van Tracks wordt berekend op basis van het aantal leerlingen dat de methode gaat gebruiken. Wij maken graag een passende offerte.

Tracks bestellen? Neem dan contact op met ons salesteam.