Met Holmwood’s werken betekent leren op je eigen niveau en actieve lessen in de klas. Om grip te krijgen op je eigen leerproces is het belangrijk om je vorderingen, de tijd en energie die je erin stopt, wat er goed gaat en wat beter kan én wat de docent/leerkracht van je verlangt, te zien.

Daarom geven we je bij elke keer dat je inlogt de belangrijkste informatie op het dashboard. Elke score en elk kleurvlak geeft je toegang tot meer inzicht.

Tijd per week

Wil je zien hoeveel tijd je de afgelopen periode online heb geoefend, dan is het wekenoverzicht ideaal.

Groei zien

Met één muisklik is in het bovenstaand overzicht je groei te zien door de tijd heen.

Via de knop “Toon voortgang in grafiek” zie je precies waar je aan het begin van dit schooljaar gestart bent en en waar je nu bent. Door de begindatum aan te passen kun je dit van meerdere jaren zien en realiseer je je wat je allemaal al hebt geleerd!

Feedback door onze docenten

Bij een aantal schrijfoefeningen kijkt een docent van Holmwood’s je oefening na. Je ontvangt dan feedback waar je wat van kunt leren. Gebruik deze feedback om de volgende schrijfoefening beter te maken.

Beloning op je werk: Medailles

Tijdens het werken met Holmwood’s krijg je regelmatig schouderklopjes in de vorm van medailles. Deze medailles zijn er in verschillende soorten en maten. Met de Vocab pro, Listening pro en Reading krijg je medailles voor hoge prestaties per vaardigheid, terwijl de Learnings Pro vooral de ijver beloont. Op je dashboard zie je hoeveel medailles je al hebt verzameld.

Waar werk ik naar toe?

Je leert in kleine stukjes, elke dag 10 minuten of elke week een half uur, maar waar werk je nu naar toe aan het einde van het jaar? Dat maken we duidelijk met het slimme doel.

Op je dashboard zie je het doel voor deze week. Elke keer als je oefent loopt het balkje vol. Maar dit weekdoel is maar een klein stukje van je leerproces. Wanneer je op het wekelijks doel klikt zie je het ‘grotere’ plaatje; waar kom je vandaan en waar werk je naar toe?

Het einddoel, op 7 april 2021, is Unit 5 van Pioneers. Dat lijkt nog best ver weg want je zit nu, eind november op Explorers unit 6, maar dit is dus prima haalbaar als je het wekelijkse doel blijft voltooien. En… complimenten, want je loopt momenteel voor op de ‘lange termijn’ planning!

Het is niet elke keer nodig om op elk onderdeel van het dashboard in te zoomen, maar houd de scores en het weekdoel wel in de gaten. Ondanks alle mogelijkheden van het dashboard wordt één knop het meest gebruikt: Aan de slag! Klik erop en leer verder. Veel plezier 🙂