Hoe werkt de methode in de praktijk?

De methode Engels (English Premium) van Holmwood’s wordt online aangeboden, zowel voor de leerkracht als voor de leerling. Alle leerlingen krijgen een eigen account waarmee zij kunnen inloggen in het programma.

Zelfstandig oefenen + tijd in de klas = 100%

De leerling kan dus individueel aan zijn eigen opdrachten werken. In de leeromgeving bieden wij de leerling authentiek Engels, veel structuur en weinig afleiding. Het programma kijkt de gemaakte opdrachten na, dus voor u is er vrijwel geen nakijkwerk. Ook kunt u de resultaten en voortgang van de leerlingen bekijken.

Tijd in de klas: actief bezig met Engels

In ons concept is de tijd in de klas vooral bedoeld om actief bezig te zijn met Engels. Praten en luisteren staan centraal. De nodige input (woordjes, zinnetjes) leren leerlingen individueel. Voor de klassikale lessen kunt u als leerkracht gebruik maken van de smartboard mogelijkheden en de werkbladen. Deze zijn eenvoudig te downloaden en te printen.

Ruimte voor eigen creativiteit en werkvormen

Heeft u als leerkracht zelf leuk materiaal beschikbaar dat past bij het niveau en het unit thema? Gebruik dit gerust en varieer met de suggesties die wij aanbieden. Wel zoveel mogelijk in het Engels natuurlijk. Maak de lessen aantrekkelijk, dan leren de leerlingen vanzelf.

Met Holmwood’s Premium bieden wij de leerling veel structuur en u als docent keuzevrijheid. Bekijk het didactisch concept.

Gratis proefabonnement?

Werken met de methode Engels

De leerling…

…is ook zelfstandig aan de slag
…werkt in een prettige leeromgeving
…heeft veel variatie
…krijgt een cijfer na elke oefening
…krijgt feedback

Als leerkracht…

… heeft u inzicht in vorderingen en resultaten
… kunt u eenvoudig differentiëren
… heeft u tijd voor gerichte begeleiding
… heeft u authentiek materiaal voor in de les

Downloads

Zelfstandig werken

Elke leerling krijgt een eigen account. De leerling start bij het hoofdstuk dat de leerkracht als beginpunt heeft ingesteld. Elk hoofdstuk bestaat uit ongeveer 30 oefeningen en er is veel variatie.

Oogsten in de les

In de les kun je samen met de leerlingen oogsten wat zij zelfstandig geleerd hebben. Leuke dingen doen en veel Engels praten in de les. Lijkt soms wat rommelig, maar elke leerling is met Engels bezig

Optimaal differentiëren

Leerlingen werken aan opdrachten naar hun eigen kennis en kunnen. Dit betekent dat ‘taalvaardige’ leerlingen voldoende uitdaging houden en dat ‘zwakke’ leerlingen niet sneller moeten dan ze kunnen.

Contact en Advies

Heeft u vragen over les- en oefenmateriaal Engels, of wilt u advies?