Studenten komen van verschillende voortgezet onderwijs scholen bij elkaar in een klas om dat ene beroep te leren. Het beginniveau van de studenten is uiteenlopend en elk beroep heeft zijn eigen eindtermen met betrekking tot Engels. Al die verschillen tussen studenten en beroepen en toch gebruik maken van één methode? Met Tracks is dit mogelijk! 

Ieder zijn eigen Track

Elke student krijgt binnen Tracks een eigen account. Een instaptoets bepaalt op welk ERK-niveau de student de Engelse vaardigheden verder gaat ontwikkelen.  

Binnen elk niveau werkt de student tevens op een eigen adaptieve Track. Kan een student meer vocabulaire, langere leesteksten en uitgebreide grammatica aan? Dan volgt hij de Victoria-Track. Is Engels een grote uitdaging voor de student, dan werkt hij op de Central-Track

Hoewel de studenten op hun eigen Track en niveau aan het werk zijn, kunt u eenvoudig en overzichtelijk de voortgang en presentaties van de studenten volgen, zelfs als de studenten stageweken hebben. Stel eventueel leerdoelen per schooljaar in om er zeker van te zijn dat de studenten de eindtermen halen. De online leeromgeving neemt u veel werk uit handen.  

Van voorbereiding naar praktijk

Het online gedeelte van Tracks biedt een consistent curriculum met veel thema’s die aansluiten bij diverse beroepsopleidingen, bijvoorbeeld: reizen, kleding, geld, gezondheidszorg, koken en muziek. De studenten oefenen ook met het schrijven van (sollicitatie)brieven en emails en met het voeren van gesprekken in een winkel of restaurant of bij een noodsituatie.   

In de klassikale lessen passen de studenten toe wat ze online geleerd hebben; from passive knowledge to active use. Het toepassen kan toegespitst worden op de beroepsrichting waarvoor de studenten aan het leren zijn. Wij bieden werkvormen aan middels onze lesson plans, maar u krijgt de ruimte om de werkvormen aan te passen of zelf lessen te ontwikkelen. Praktische opdrachten die u reeds ontwikkeld heeft, gaan dus niet verloren maar worden juist ingezet om de studenten voor te bereiden op de praktijk.

De focus van de klassikale lessen blijft het toepassen van de taal. Zo kan bij een beroep in de horeca veel aandacht worden besteedt aan spreek- en gespreksvaardigheid, terwijl bij een administratief beroep de focus meer ligt bij de lees- en schrijfvaardigheid. Toch met boeken aan de slag? Dat kan! Voor de klassikale lessen heeft Tracks namelijk ook boeken met praktische samenwerkopdrachten en uitdagende projecten. 

Ons motto ‘Learning by doing’ geldt ook voor u! Probeer Tracks nu uit op uw school en ontdek of het bij jullie past.